Piano van Thomas Vanderveken pronkt in houten bijgebouw van Livinlodge

19/2/2018

Bij zijn zoektocht naar een rustgevende en inspirerende setting om in zijn eigen tuin zijn grote passie te beoefenen, kwam Thomas Vanderveken bij Livinlodge terecht. Het resultaat: een eigentijds tuinkantoor in hout dat mooi opgaat in de natuur.

Piano van Thomas Vanderveken pronkt in houten bijgebouw van Livinlodge.

Wij zijn terecht fier dat het ontwerp en de realisatie van het moderne houten bijgebouw achteraan in de tuin van Thomas Vanderveken Livinlodge te beurt viel. We creëerden er een exclusief tuinkantoor op maat dat volledig in harmonie is met de bosrijke omgeving en de stijl van de bungalowwoning uit de jaren 70. Dat is mede te danken aan de bewuste keuze voor natuurlijke materialen. De horizontale gevelbekleding is uitgevoerd in HOTwood essen, een ecologische houtsoort die een warme uitstraling heeft en na verloop van tijd mooi en egaal vergrijst. Deze houtsoort is ook toegepast bij de bekleding van de vloer die in dezelfde look & feel doorloopt naar het terras. Binnen is voor het gebruiksgemak een extra coating voorzien.

Om een optimale lichtinval te hebben, reiken de grote glaspartijen van vloer tot plafond. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je midden in de natuur zit. "Je beleeft de pracht van de natuur in alle seizoenen vanop de eerste rij", aldus Thomas. "De ramen op de hoek kunnen volledig openschuiven, waardoor ik mijn piano bij mooi weer eenvoudig naar buiten kan rollen."

Het bijgebouw dat naast het tuinkantoor ook een kleine badkamer en een overdekt terras omvat, werd volledig geïsoleerd om als geluidsdichte repetitieruimte te dienen. Tevens is er verwarming en airco voorzien, omdat zo'n piano een constante temperatuur nodig heeft.

Een droom wordt werkelijkheid

Als vijftienjarige droomde Thomas al van een privéruimte om in alle vrijheid piano te kunnen spelen. "Thuis stond de piano in de living. Als de televisie 's avonds werd aangezet, moest de piano onherroepelijk dicht. Ik verlangde toen al naar een afgezonderde plek om meer te kunnen spelen. Toen ik de uitdaging aanging voor Thomas speelt het hard, kon ik niet anders dan die eigen ruimte te creëren. In combinatie met mijn gezinsleven was intensief binnenshuis repeteren immers geen optie", vertelt Thomas.

Met de realisatie van dit prachtige tuinkantoor is zijn droom nu dus werkelijkheid geworden. Een jaar lang heeft Thomas er geoefend op het aartsmoeilijke pianoconcerto in a mineur van Edvard Grieg om uiteindelijk op 7 december 2017 in De Bijloke in Gent zijn muzikale droom waar te maken. Zijn piano-avonturen waren in het najaar van 2017 te zien op Canvas. De kijkers konden toen af en toe een glimp opvangen van ons prachtige houten bijgebouw. Wilt u nog even binnenkijken in het tuinkantoor van Thomas Vanderveken en de mooie afwerking binnen en buiten onder de loep nemen? Bekijk dan de volgende video: https://www.canvas.be/video/thomas-speelt-het-hard/extra-nuttige-tips-van-mark-reybrouck

Eigentijdse nostalgie

"Het houten bijgebouw ademt 2018, maar toch heeft Livinlodge het jaren 70-gevoel erin weten te houden door de strakke horizontale belijning in de opbouw en de gevelbekleding", legt Thomas uit. "Het is een knipoog naar onze woning die ik er graag in wou. Ook de verlichting bijvoorbeeld is typisch jaren 70. Mooi ingewerkte ledstrips zorgen 's avonds voor indirect en warm licht, net als in onze woning. Voor mij is het de ideale thuiswerkplek. Mijn bureau staat er en ik kan er ook mijn passie beoefenen. Het voordeel van een tuinkantoor is dat je in een aparte werkruimte zit, waardoor er een duidelijkere scheiding is tussen werk en privé en je ook minder geneigd bent om tussendoor huishoudelijke taken te doen. Niettemin blijf je geconnecteerd met je woning. Een tuinkantoor zorgt ervoor dat je snel weer in het warme nest bent, je ziet je gezin thuiskomen …"

Lovende woorden voor Livinlodge

"Iedereen die bij ons langskomt, heeft alleen maar lovende woorden over ons tuinkantoor. Als je binnenstapt, ervaar je meteen de natuurlijkheid en warmte van het hout. Je ruikt ook echt de frisse geur van hout, zelfs nog één jaar na datum. Dat zorgt ervoor dat het een zeer aangename plek is om te vertoeven. Ik begrijp dat sommigen een tikje jaloers zijn!"

Meer foto's van dit project? Neem snel een kijkje bij onze realisaties.

Download brochure

Overweegt u de aankoop van een houten bijgebouw?
Download dan zeker de nieuwe brochure met onze laatste realisaties.

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang onze brochure in uw mailbox.

Download brochure