Minder rompslomp voor mobiele woonunit in uw tuin

2/12/2020

Wie graag een zorgwoning in de tuin wil installeren om bijvoorbeeld een zorgbehoevende ouder thuis te kunnen helpen, zal dat straks veel makkelijker kunnen doen. Een eenvoudige melding zal volstaan.

Mobiele woonunit als zorgwoning

De Vlaamse regering heeft vorige week vrijdag beslist om de regels voor een woonunit of zorgwoning in de tuin fors te versoepelen. Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in uw tuin zal u in de toekomst bijvoorbeeld geen omgevingsvergunning meer nodig hebben en ook de verplichte tussenkomst van een architect valt weg. Deze nieuwe vereenvoudigde regeling zou nog voor zomer 2021 in werking treden. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan de nieuwe regelgeving. Zo moet het gaan om een tijdelijke oplossing om uw zorgbehoevende ouder of familielid te helpen. Verder mag de (mobiele) woonunit maximaal 50 m² groot zijn en mag u deze niet in uw voortuin plaatsen.

Dichtbij met de gewenste privacy

Op deze manier wil men de drempel verlagen voor wie zijn zorgbehoevende vader, moeder, kind of vriend in de eigen thuisomgeving wil verzorgen en toch de nodige privacy wil behouden. De nood van zorgbehoevende ouderen die zo dicht mogelijk bij familieleden willen blijven wonen, neemt immers almaar toe. Het is echter niet altijd mogelijk of wenselijk om een zorgbehoevende ouder of ziek familielid in huis op te nemen. Een mobiele woonunit kan dan een oplossing bieden. U kunt deze eenvoudig naast uw huis of in uw achtertuin plaatsen. Zo behoudt u uw eigen privacy en kan wie zorg nodig heeft op een redelijk zelfstandige basis blijven wonen in de zorgunit.

Mobiele woonunit op maat

Livinlodge creëert haar mobiele zorgunits volledig op maat en zorgt ervoor dat ze mooi opgaan in de omgeving. In tegenstelling met de saaie containers die vaak koud en kil ogen, geeft de houten gevelbekleding een warme uitstraling aan uw zorgwoning. Door de houten structuur is ook het binnenklimaat zeer aangenaam en comfortabel. Verder houden wij bij de realisatie ook rekening met alle praktische behoeften en zorgen we voor een esthetische uitvoering in de gewenste stijl. Uw zorgbehoevende naaste zal zich meteen thuis voelen in een mobiele unit op maat van Livinlodge.

Nu vraagt het plaatsen van zo’n mantelzorgwoning nog een lange en ingewikkelde procedure, waardoor het vaak onmogelijk is om mensen met acute zorgnood te helpen en ze soms al overleden zijn tegen dat de vergunning er eindelijk is. Met de beslissing van de Vlaamse regering komt daar volgend jaar verandering in en volstaat een eenvoudige melding aan uw gemeente. Dit maakt het dus veel gemakkelijker, waardoor u ook niet meer hoeft te twijfelen over het installeren van een zorgunit in uw tuin.

Mobiele woonunit ideaal als tijdelijke oplossing

Bijkomend voordeel van een mobiele woonunit van Livinlodge is dat deze in zijn geheel naar een andere plek kan worden verplaatst. Indien u verhuist, kunt u de woonunit dus eenvoudig in de tuin van uw nieuwe woonplaats installeren. Eens de zorgnood wegvalt, kan de woonunit ook makkelijk een andere functie krijgen en dienst doen als hobby- of ontspanningsruimte, tuinkantoor of poolhouse.

Wilt u meer weten over onze mobiele woonunits? Contacteer ons vrijblijvend.  Wij luisteren graag naar uw verhaal om u zo snel mogelijk van een gepaste oplossing aan te bieden.

Mobiele woonunit | Livinlodge

Download brochure

Overweegt u de aankoop van een houten bijgebouw of een houten poort?
Download dan zeker de brochure met onze laatste realisaties.

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang onze brochure in uw mailbox.
Door u in te schrijven voor deze brochure gaat u akkoord met onze privacy policy.

Download brochure