Een carport met zonnepanelen plaatsen? Dit moet u weten!

18/5/2021

Is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw woning niet mogelijk of storend voor u? Of heeft u een elektrische of hybride wagen? Dan is een carport met zonnepanelen zeker het overwegen waard. Een zonnecarport biedt immers heel wat voordelen. Wij sommen even de pluspunten van een moderne carport met zonnepanelen voor u op.

Moderne carport met geïntegreerde zonnepanelen

Functionele meerwaarde

Met een houten carport creëert u een extra functionele ruimte die de waarde van uw woning aanzienlijk doet stijgen, zeker als u kiest voor een carport op maat die past bij de stijl van uw woning. Door te kiezen voor een moderne carport met geïntegreerde zonnepanelen krijgt uw carport een dubbele functie: uw voertuig wordt beschermd tegen zon, regen, koude en wind en er wordt tegelijk groene energie opgewekt. Een uitbreiding met een tuinberging, fietsenberging of terrasoverkapping behoort ook tot de mogelijkheden.

Stijlvolle uitstraling

Het unieke aan een zonnecarport van Livinlodge is dat de zonnepanelen als dak fungeren. De matzwarte fotovoltaïsche panelen worden op een esthetische manier in een hellend dak verwerkt, waardoor uw carport er strak en elegant uitziet. Livinlodge zorgt steeds voor een geïntegreerd ontwerp op maat in harmonie met uw woning en tuin.

Duurzame en milieubewuste keuze

Bewust omgaan met het milieu is een belangrijk aspect dat Livinlodge hoog in het vaandel draagt. Daarom vervaardigen wij onze producten enkel uit ecologische houtsoorten en bieden wij ook houten carports aan waarin u eenvoudig zonnepanelen kunt integreren. Indien u een elektrische fiets of auto hebt, kunnen wij tevens uw eigen laadpaal installeren, zodat u uw elektrische auto helemaal gratis en groen thuis kan opladen. Zo draagt u ook uw steentje bij tot een beter milieu!

Hoog rendement

U kan opteren voor een vrijstaande carport of uw carport tegen de woning aanbouwen. Besef wel dat zonnepanelen direct zonlicht nodig hebben om elektriciteit op te wekken. Vermijd dus dat de zonnepanelen op uw carport in de schaduw komen te liggen van bomen of andere gebouwen. Hou er bovendien rekening mee dat een zuidelijk georiënteerd dak de grootste opbrengst garandeert. Ook oostelijke en westelijke georiënteerde hellende daken leveren een goede opbrengst op. Vraag ons gerust om advies.

Geen vergunningsplicht voor zonnepanelen

U hebt geen stedenbouwkundige vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen die op een hellend dak als dakbedekking fungeren, tenzij het uitdrukkelijk verboden is omdat uw woning tot beschermd stads- of dorpsgezicht behoort bijvoorbeeld. In dat laatste geval heb je een machtiging nodig van het Agentschap Ruimte en Erfgoed. Deze specifieke regels zijn van toepassing voor een moderne carport van Livinlodge, waarbij de zonnepanelen zelf het hellend dak vormen. Uitgebreidere informatie over de vergunningsplicht voor een carport met zonnepanelen vindt u onder onze rubriek advies. Bij twijfel vraagt u het best advies bij uw gemeente.

Subsidies

Sommige steden en gemeenten geven een premie voor het plaatsen van zonnepanelen. U vindt een overzicht van alle mogelijke voordelen en de specifieke vereisten op www.energiesparen.be onder ‘Zoek uw subsidie’.

Overtuigd van de voordelen van een carport met zonnepanelen? Neem zeker een kijkje bij onze moderne carports op maat of contacteer ons.

Carport met zonnepanelenDetail carport met zonnepanelen

Download brochure

Overweegt u de aankoop van een houten bijgebouw of een houten poort?
Download dan zeker de brochure met onze laatste realisaties.

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang onze brochure in uw mailbox.
Door u in te schrijven voor deze brochure gaat u akkoord met onze privacy policy.

Download brochure